Sztori

AZ ÉN SZTORIM

Fiatal koromtól kezdve gyűjtöttem és büszkén viseltem az aktuális amerikai foci, baseball és kosárlabda csapatok hivatalos sapkáit.
Ezt megelőzően rajtam is keresztül ment az aktuális rocker láz, amikor édesanyámat kértem, hogy varázsolja fel a kedvenc metál bandáim hímzett felvarróit a farmerkabátomra. Már akkor nagyon érdekelt, vajon miként kerülnek fel ezek a színes grafikák, szövegek egy sapkára, pólóra és hogy hogyan készül egy felvarró.

A 90-es évek közepétől felfigyeltem az akkoriban a semmiből megjelenő streetwear márkákra, mint a Stüssy, Homeboy, Kangol később pedig a Vans, Supreme, The Hundreds, Obey, Bape valamint a Carhartt és az általuk közvetített életstílusra és filozófiára.
Elkezdtem megfigyelni a motívumvilágokat, különös figyelmet fordítva a gyártási folyamatokra. 

Ekkor született meg bennem a gondolat, hogy saját ruhamárkát akarok megvalósítani az önkifejezés egyik eszközeként. Abban az időben, Londonban, kreatív ügynökségi közegben dolgoztam mint grafikus, POS designer és brand-fejlesztő. A külföldön eltöltött 12 intenzív szakmai évem megtanított a reklám és a nyomdaipar trükkjeire, úgyhogy elhatároztam, hogy az ügynökségi szférából kilépve, a tudásomat összpontosítva egy cél érdekében, megalapítom a SupaSoul Clothing-ot, Budapesten.

Mostanra elmondható, hogy mind a technikai háttér, mind a kreativitás adott ahhoz, hogy piacképes minőséget produkáljak megrendelőim számára, miközben folyamatosan feszegetem a határaimat és fejlesztem a tudásom.

Műhelyemben minden manufakturális jelleggel készül, a tervezéstől, a gyártáson át a csomagolásig, kiemelt figyelmet fordítva az egyediségre, kímélve a környezetet. Így a gyártás során kizárólag vizes bázisú festéket használunk, valamint minden csomagolás és címke, újrafeldolgozott papírból készül.

A saját tervezésű és gyártású ruhaneműk és kiegészítők online térben és fesztiválokon, kézműves vásárokon történő árusítása mellett, másoknak is szeretném lehetővé tenni, hogy ötleteik  kézzel fogható termékek formájában lássanak világot.

Amennyiben úgy gondolod, hogy van ötleted, de nem tudod hogyan állj neki, akkor kérlek ne habozz és keress meg. Hozzuk létre együtt, legyen az brand fejlesztés, munkaruha, hímzett vagy nyomtatott ajándék, saját ruhamárka fejlesztése, prototípus/sorozatgyártás vagy egyedi elképzelés.

Jakab Zoltán
Kreatív Designer